SBI PO Previous Year Papers


SBI PO Previous Year Papers for 2020, 2019, 2018, 2017 is available on this page. Appearing candidates in Prelims or Mains Examination can check given SBI Bank PO Previous Year Solved Question Papers/ SBI PO Model Papers to get idea of the paper theme.

recruitmentresult.com

Highlight Of SBI PO

  • Name of the Organization: State Bank of India (SBI)
  • Name of the Examination: Prelims and Mains
  • Name of the Positions: Probationary Officer (PO)

SBI PO Previous Year Papers

SBI Previous Year Papers – SBI Bank Exam Question Papers With Answers

Previous Year SBI PO Question Papers Download PDF

Download SBI Bank PO Previous Year Question Papers With Answers of the Last six years to do preparation of the upcoming examination. Hit the given SBI PO Previous Year Solved Papers PDF link as soon as possible. SBI PO Prelims Previous Year Question Paper as well as of Mains Exam is given here.

SBI PO Previous Question Papers With Solution PDF SBI PO Previous Year Paper PDF
SBI PO 2018 Question Paper PDF Download
SBI PO 2017 Question Paper PDF Prelims Download
SBI PO Question Paper 2017 PDF Mains Hindi Download
SBI PO Previous Year Solved Papers 2017 Mains English Download
SBI PO Previous Year Question Papers 2015 Download

SBI PO Previous Year Papers Questions with Answers

Question 1: Two, trains, one from Howrah to Patna and the other from Patna to Howrah, start simultaneously. After they meet, the trains reach their destinations after 9 hours and 16 hours respectively. The ratio of their speeds is:

  1. 2 : 3
  2. 4 : 3
  3. 6 : 7
  4. 9 : 16

Answer: 2

Get Best Answer: How To Prepare For Bank Exam at Home

Question 2: How many seconds will a 500 metre long train take to cross a man walking with a speed of 3 km/hr in the direction of the moving train if the speed of the train is 63 km/hr?

  1. 25
  2. 30
  3. 40
  4. 45

Answer: 2

Question 3: A bank offers 5% compound interest calculated on half-yearly basis. A customer deposits Rs. 1600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount he would have gained by way of interest is:

  1. 120
  2. 121
  3. 122
  4. 123

Answer: 2

Question 4: The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Answer: 1

Get Here: Bank Coaching Institutes

Question 5: BEH, DGJ, (?), EJO, GLQ, INS, ?

  1. FLR
  2. FIS
  3. FKO
  4. FIL

Answer: 4

SBI PO Previous Papers

Question 6: Handsome: Beautiful:: Husband : ?

  1. Women
  2. Wife
  3. Girl
  4. She

Answer: 2

Question 7: If TOUR is written as 1234, CLEAR is written as 56784 and SPARE is written as 90847, find the code for CARE

  1. 1247
  2. 4847
  3. 5247
  4. 5847

Answer: 4

START Practice With: Bank Online Test

Question 8: CALANDER is coded in a code as CLANAEDR. Find the code for CIRCULAR under the same rule.

  1. LACANDER
  2. CRIUCALR
  3. CLANADER
  4. None of these

Answer: 2

Question 9: Which of the following are components of Central Processing Unit (CPU) ?

  1. Arithmetic logic unit, Mouse
  2. Arithmetic logic unit, Control unit
  3. Arithmetic logic unit, Integrated Circuits
  4. Control Unit, Monitor

Answer: 2

Question 10: Where is RAM located?

  1. Expansion Board
  2. External Drive
  3. Mother Board
  4. All of above

Answer: 3

Get Here: Tips To Prepare For Bank Exams

SBI PO Previous Year Paper in Hindi & English

Question 11:  If a computer provides database services to other, then it will be known as ?

  1. Web server
  2. Application server
  3. Database server
  4. FTP server

Answer: 3

Question 12: Study the chart and answer the questions: The pie chart given here represents the domestic expenditure of a family in percent. Study the chart and answer the following questions if the total monthly income of the family is Rs. 33,650

The house rent per month is:

  1. 6000
  2. 6152
  3. 6057
  4. 6048

Answer: 3

Question 13:  Approx __ % of Indian population is still Agriculturist.

  1. 46%
  2. 50%
  3. 58%
  4. 64%

Answer: 3

Check Out: Bank Exam Model Papers

Question 14: Contribution of agriculture to Gross National Product is approximately ?

  1. 14%
  2. 15%
  3. 5%
  4. 5%

Answer: 4

Question 15: How much population is living below poverty line in India ?

  1. Approx 24%
  2. Approx 25%
  3. Approx 26%
  4. Approx 27%

Answer: 3

SBI PO Model Paper

Question 16: Which one is not the part of Migration to new capital adequacy framework based on the three pillar approach namely?

  1. Minimum capital requirement
  2. Supervisory review
  3. Market discipline
  4. Book keeping

Answer: 4

Check Also: Bank Preparation Material/Books

Question 17: What is the major share in revenue of State Governments?

  1. Stamp Duty
  2. Excise Duty
  3. Sales Tax
  4. Income Tax

Answer: 3

Question 18: The period for Call Money is ________

  1. 10 to 15days
  2. 1 to 14 Days
  3. 15 to 30 Days
  4. One Month

Answer: 2

Question 19: Who will settle the grievances of customers of banks?

  1. Reserve Bank of India
  2. State Bank of India
  3. Local Courts
  4. Ombuds Men

Answer: 4

Also Check: Bank Placement Paper

Question 20: Which was the firth Bank corporated by the Indians? (1881)

  1. Imperial Bank of India
  2. State Bank of India
  3. Avadh Commercial Bank
  4. Reserve Bank of India

Answer: 3

More Links Related To This Page

Interesting Facts about State Bank of India

State Bank of India is the one of the reputed and dependable bank in India. State Bank of India has branches and administrative office in all over the India. It provides best service to the people. Huge amount of candidates prepare for Exam but only most talented aspirants are able to qualify this exam.

State bank of India conducts PO Exam after per six months. To be eligible to apply for a exam, a candidate should have completed a graduate degree from a reputed institution/university and start practice through SBI PO Solved Previous Year Papers / SBI PO 2019 Question Paper PDF.

To Be Updated With Latest Information About SBI PO Previous Year Papers/ SBI PO Sample Paper/ SBI PO Exam Question Papers /SBI PO Last Year Question Paper, Bookmark Our Web Portal.



Source link