Bank Online Test 2020-21 Free Mock Test Practice Questions For Preparation – Recruitment, Syllabus, Result, Admit Card


Preparing for bank recruitment exams via Bank Online Test makes you capable to solve all types of questions. For those who aim to land a job in banking sector, the first step of the ladder is to crack the written exam. Bank online test gives you a chance to test your preparation by means of mock tests that are based on the pattern followed in the bank recruitment exams. You can find Bank Mock tests and Bank Online practice questions 2020-21 for preparation absolutely free in this space.

recruitmentresult.com

Bank Online Test

Bank Online Test for Quantitative Aptitude:

Ques 1: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

  1. 6
  2. 2
  3. 4
  4. 10

Answer: 2

Ques 2: An aeroplane covers a certain distance at a speed of 240 kmph in 5 hours. To cover the same distance in 1 hours, it must travel at a speed of:

  1. 300 kmph
  2. 360 kmph
  3. 600 kmph
  4. 720 kmph

Answer: 4

Ques 3: A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

  1. 588 apples
  2. 600 apples
  3. 672 apples
  4. 700 apples

Answer: 4

START Now: Quantitative Aptitude Quiz

Ques 4: What percentage of numbers from 1 to 70 have 1 or 9 in the unit’s digit?

  1. 1
  2. 14
  3. 20
  4. 21

Answer: 3

Ques 5: The ratio between the perimeter and the breadth of a rectangle is 5 : 1. If the area of the rectangle is 216 sq. cm, what is the length of the rectangle?

  1. 16 cm
  2. 18 cm
  3. 24 cm
  4. Data inadequate
  5. None of these

Answer: 2

Read Also: Tips To Prepare For Bank Exams

Bank Online Test for Reasoning:

Ques 1: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: 2

Ques 2: Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Answer: 4

Ques 3: Odometer is to mileage as compass is to

  1. speed
  2. hiking
  3. needle
  4. direction

Answer: 4

Must Read: How to Prepare for Reasoning

Ques 4: When they heard news of the hurricane, Maya and Julian decided to change their vacation plans. Instead of traveling to the island beach resort, they booked a room at a fancy new spa in the mountains. Their plans were a bit more expensive, but they’d heard wonderful things about the spa and they were relieved to find availability on such short notice.

  1. Maya and Julian take beach vacations every year.
  2. The spa is overpriced.
  3. It is usually necessary to book at least six months in advance at the spa.
  4. Maya and Julian decided to change their vacation plans because of the hurricane.

Answer: 4

Ques 5: Here are some words translated from an artificial language.

  • gorblflur means fan belt
  • pixngorbl means ceiling fan
  • arthtusl means tile roof

Which word could mean “ceiling tile”?

  1. gorbltusl
  2. flurgorbl
  3. arthflur
  4. pixnarth

Answer: 4

Bank Online Test for General Awareness:

Ques 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Ques 2: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Ques 3: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Practice Online With: General Knowledge Online Test

Ques 4: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Ques 5: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Read Now: Bank Exam Model Papers

Bank Online Test for English:

Ques 1: Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  1. with
  2. over
  3. on
  4. round

Answer: 3

Ques 2: The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

  1. avidly
  2. admiringly
  3. thoughtfully
  4. earnestly

Answer: 1

Ques 3: When he

  • P : did not know
  • Q : he was nervous and
  • R : heard the hue and cry at midnight
  • S : what to do

The Proper sequence should be:

  1. RQPS
  2. QSPR
  3. SQPR
  4. PQRS

Answer: 1

Read Out Here: How to Prepare for English

Ques 4: To make clean breast of

  1. To gain prominence
  2. To praise oneself
  3. To confess without of reserve
  4. To destroy before it blooms
  5. None of these

Answer: 3

Ques 5: To keeps one’s temper

  1. To become hungry
  2. To be in good mood
  3. To preserve ones energy
  4. To be aloof from
  5. None of these

Answer: 2

Check Here: Bank Preparation Material/Books

Preparing For A Career In Banking:

There are various positions available in banking sector out of which clerks and probationary officers (P.O.)/ management trainees (M.T.) are the major ones.

Eligibility Norms For Getting Jobs In Bank:

  • Educational qualification: 60% aggregate marks in Graduation
  • Age limit: 18 years to 28 years

Skills Required For A Banking Career:

  • Customer Dealing
  • People with patience
  • People good with numbers and accounting
  • Good Analytical Skills

Banking Selection Process:

Once you completed graduation, you may apply for jobs in banking. IBPS, SBI Selection Process comprise of written test followed by Interview. In order to qualify written test, begin your preparation from Bank Online Test Questions And Answers or Bank Online Test Series.

Note:

This is all about Bank Online Test 2021 & Bank Mock Test Series. You may plan your preparation by referring Bank Online Test for Clerk. Also, you may bookmark our portal for more updates concerning latest jobs in India.

Something That You Should Put An Eye On:



Source link